Fundaţia World Vision România a lansat campania #mergdesculţ, pentru a oferi ghete noi copiilor nevoiaşi

Peste 14 mii de perechi de ghete noi ar putea fi oferite copiilor nevoiaşi prin intermediul campaniei #mergdesculţ lansată de Fundaţia World Vision România.

"La ţară, în România secolului 21, copiii din cele mai sărace şi mai izolate comunităţi nu pot ajunge la şcoală fiindcă nu au încălţăminte adecvată. Pentru că în fiecare iarnă 1 din 4 copii merge aproximativ o oră pe jos până la şcoală în încălţări stricate, învechite sau total nepotrivite, fundaţia World Vision România a lansat campania #mergdesculţ, prin care îşi propune să cumpere 14.407 de perechi de ghete noi, călduroase, pentru copiii din programele lor", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Toţi cei care doresc să se alăture demersului sunt invitaţi să doneze, prin SMS sau online, perioada de desfăşurare a campaniei fiind decembrie 2018 – ianuarie 2019.

"Pentru ca obiectivul campaniei să fie atins şi pentru ca 14.407 de copii să aibă un drum mai uşor către şcoală, este nevoie de 317.739 euro. Donaţiile pot fi făcute prin SMS la 8849 cu textul GHETE (cost 4 euro) sau online, pe site-ul campaniei: https://worldvision.ro/mergdescult/, unde se poate dona orice sumă", a subliniat sursa citată.

Pentru a-i conştientiza pe cei din jur de situaţia copiilor care nu au încălţăminte adecvată, fundaţia îi încurajează pe toţi cei care susţin campania să se fotografieze mergând desculţi într-o situaţie mai puţin obişnuită, mai multe persoane publice alăturându-se demersului #mergdesculţ.

"Cea mai bună metodă de conştientizare a unei situaţii este să o simţi pe propria piele, astfel a fost lansată provocarea #mergdesculţ, prin care World Vision România îi încurajează pe toţi cei care susţin campania să meargă desculţi pentru câteva minute într-o situaţie nu foarte confortabilă, mai puţin obişnuită, să filmeze momentul şi să îl împărtăşească cu prietenii lor pe reţelele sociale", se mai precizează în comunicatul fundaţiei.

Sursa citată mai arată că, în România, zeci de mii de copii suferă de frig, în fiecare zi, în drum spre şcoală, o parte dintre ei abandonând cursurile.

"Din păcate, zeci de mii de copii din România suferă de frig în fiecare zi în drum spre şcoală, deoarece nu au încălţări potrivite. Mulţi fraţi merg cu rândul, pentru că nu au două perechi de încălţăminte şi fac cu schimbul. În plus, o parte dintre aceştia renunţă să mai meargă la şcoală, pentru că râd copiii de ei. Vrem ca prin această campanie să reuşim să le punem un zâmbet pe buze şi să-i ajutăm să facă un pas înainte spre un viitor mai bun. Singuri putem face puţin, dar împreună putem face atât de mult! Sperăm ca din ce în ce mai mulţi oameni să se alăture campaniei #mergdescult, să doneze 4 euro prin SMS la 8849 cu textul GHETE şi să-şi îndemne rudele şi prietenii să facă acelaşi lucru.", a declarat Mihaela Nabăr, director executiv interimar al Fundaţiei World Vision România, citată în comunicatul menţionat.

Worl Vision România mai menţionează că România înregistrează o rată abandonului şcolar peste media europeană, iar la sate copii sunt expuşi, în continuare, sărăciei extreme şi excluziunii sociale.

"Părăsirea timpurie a şcolii este una dintre problemele grave ale României, ţara noastră continuând să înregistreze o rată a abandonului şcolar de 18,1%, în timp ce media europeană este de 10,6% (Eurostat, 2017). Accesul la educaţie pentru copiii acestei ţări trebuie să fie neîngrădit, însă acest lucru nu se poate face în lipsa acoperirii nevoilor primare. În mediul rural, peste 25% dintre locuitori au doar 4 clase, copiii români de la sate fiind expuşi în continuare sărăciei extreme şi excluziunii sociale, ceea ce înseamnă că discrepanţele dintre mediul urban şi cel rural continuă să se adâncească", se mai arată în comunicatul Fundaţiei World Vision România. AGERPRES (AS-autor: Gina Ştefan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres