Festivalul Brazilor de Crăciun – donaţie de peste 200.000 euro pentru copii defavorizaţi

O donaţie de 230.000 euro pentru programele educaţionale susţinute de Organizaţia Salvaţi Copiii a fost acordată de Kaufland România la evenimentul caritabil anual Festivalul Brazilor de Crăciun.

Potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES, fondurile colectate în cadrul Festivalului Brazilor de Crăciun sprijină programele educaţionale în beneficiul copiilor defavorizaţi derulate de Salvaţi Copiii România prin centrele deschise în majoritatea regiunilor ţării.

Unul dintre brazi, în valoare de 40.000 euro, a fost donat Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Bradul, care reinterpretează o carte deschisă, este intitulat "Lăsaţi copiii să râdă" şi a fost înscris în licitaţie de WizzDesign şi Iulia Totoianu, cu sprijinul Libris.ro.

"Educaţia este fundamentală formării unor comunităţi puternic dezvoltate. De aceea, susţinerea educaţiei stă la baza direcţiilor strategice de investiţii comunitare ale Kaufland. Ne-am luat angajamentul de a susţine pe termen lung accesul la educaţie prin diverse proiecte, implicarea în Festivalul Brazilor de Crăciun fiind unul dintre acestea. Este o mare bucurie pentru noi să ştim că sunt copii care merg la şcoală şi ca urmare a implicării Kaufland", a declarat managerul Kaufland România, Katharina Scheidereiter.

Totodată, Kaufland România a oferit bradul "În Suflet", realizat de Dhaniel Nora, Fundaţiei Hospice "Casa Speranţei" pentru complexul socio-medical Copăceni dedicat copiilor cu boli limitatoare de viaţă. AGERPRES/(AS – autor: Florentina Ştefănescu, editor: Claudia Stănescu)

Sursa: Agerpres