FCER-CM îşi exprimă solidaritatea cu victimele atacului antisemit de la Sinagoga din Poway

Membrii şi conducerea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România-Cultul Mozaic (FCER-CM) îşi exprimă solidaritatea cu întreaga comunitate evreiască din SUA şi cu familiile victimelor atacului terorist produs sâmbătă seara, în localitatea Poway din statul California, SUA, în ultimele ore ale sărbătorii evreieşti de Pesah.

"Durerea evreilor din România şi revolta lor faţă de atacul barbar împotriva unor evrei americani sunt cu atât mai adânci cu cât ne aflăm, pentru a doua oară în şase luni, în faţa unui atac violent antisemit comis în SUA, împotriva unor enoriaşi reuniţi pentru rugăciune într-o sinagogă. Subliniem că, în acest caz, cel suspectat a fi ucis cu sânge rece o femeie şi a fi rănit alte trei persoane este un tânăr de numai 19 ani, antisemit şi islamofob, aflat în posesia unei arme de asalt, un adolescent care declarase că dorea să omoare evrei şi se inspirase în fapta sa, din modul în care fuseseră realizate alte atentate barbare!", se arată într-un comunicat transmis luni de preşedintele
Comitetului Director al FCER-CM, dr. Aurel Vainer.

Potrivit acestuia, autorităţile din SUA şi din alte ţări ale lumii, inclusiv din Europa Occidentală, în care antisemitismul a luat forme violente, împreună cu populaţia cu vederi democratice din aceste state, trebuie să îşi unească eforturile împotriva oricăror manifestări neonaziste, antisemite şi naţionaliste.

Sursa citată aminteşte că preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, a subliniat că "nici o ţară şi nici o societate nu sunt imune" în faţa antisemitismului şi terorismului, iar educaţia este singurul mijloc prin care astfel de acte barbare pot fi eficient combătute.

"Transmitem condoleanţe familiei evreieşti îndoliate din Poway, suntem alături de toţi membrii comunităţii evreieşti din această localitate şi din SUA. Ne exprimăm dorinţa ca niciodată, nici un popor, de orice religie ar acesta, să nu îşi mai vadă sărbătorile sfinte tulburate de atentatori care dispreţuiesc legea, credinţa şi viaţa umană", se arată în comunicatul FCER-CM. AGERPRES/(AS, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)

 

Citiţi şi:

 

Atac armat într-o sinagogă din California cu ocazia Paştelui evreiesc: Un mort, trei răniţi

 

Sursa: Agerpres