#europarlamentare2019 Orban: Trebuie să câştigăm alegerile înaintea PSD

Liberalii au o mare responsabilitate, aceea de a câştiga alegerile înaintea PSD, a afirmat duminică preşedintele PNL, Ludovic Orban.

"Parcă tot ce a fost rău în România s-a strâns în jurul lui Dragnea. Toate cozile de topor de prin toate localităţile (…) care nu au fost în stare să facă nimic în viaţa lor din carte, din învăţare, prin muncă, prin hărnicie, s-au strâns în jurul lui Dragnea şi vor efectiv să sufoce toţi oamenii educaţi, toţi oamenii cinstiţi de bun simţ care vor să facă ceva din ţara asta. (…) Pe umerii voştri stă o mare responsabilitate. Aici trebuie să câştigăm, dar să câştigăm tare de tot, să-i batem pe pesedişti de să le sune apa în cap, să-i scoatem din toate localităţile unde sunt oameni normali, cu scaun la cap, educaţi, care pot să înţeleagă ce nenorocire este pentru România să fie condusă de o asemenea gaşcă (…), de oameni care nu au nimic sfânt, nu au niciun pic de respect pentru semenii lor", a declarat Orban la la întâlnirea regională care a avut lor în Piaţa Sfatului Braşov.

Liderul liberal a susţinut că aurul României nu este "cel la care visează Dragnea şi cu Vâlcov", ci de fapt oamenii care trăiesc în această ţară.

"Aurul României nu este aurul la care visează Dragnea şi cu Vâlcov – care noaptea visează lingouri de aur, nu este aurul pe care vrea să-l transforme ministrul economiei în ghiuluri şi inele, aurul României dragii mei, sunteţi voi, suntem noi românii, noi oamenii care trăim în această ţară, oamenii care dăm strălucire, care dăm prestigiu, care putem să construim cu adevărat o Românie frumoasă, o Românie care să fie o casă în care să fim fericiţi că trăim, de care să fim mândri, în care să invităm toţi fraţii noştri europeni, arătându-le că România este Europa şi Europa este România, arătându-le că noi românii putem să stăm în Europa în primul rând", a spus adăugat liderul PNL.

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a afirmat cu acelaşi prilej că românii vor da pe 26 mai "două voturi vitale" pentru democraţie.

"Votul la referendum va fi o moţiune de cenzură şi vom avea ocazia să-l dăm jos pe Dragnea, să dăm jos acest guvern şi să restabilim democraţia în România. Planul lor este unul diabolic şi au început cu slăbirea atribuţiilor preşedintelui, au continuat cu Curtea de Apel, acum dau asaltul la procurorul general, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În aprilie schimbă Consiliul Fiscal – instituţia care supervizează cifrele şi economia României. Tot în aprilie îşi subordonează Avocatul Poporului – singura instituţie care poate să conteste ordonanţele de urgenţă. În iunie, tabloul va fi desăvârşit, dacă îi lăsăm, pentru că pun mâna pe Banca Naţională a României, pe rezervele de aur a României şi, tot în iunie, se reînnoiesc trei mandate pentru trei judecători la Curtea Constituţională şi după aceea ce vom face? Vom plânge că am pierdut ţara şi democraţia. Însă nu vom lăsa să se întâmple", a argumentat Raluca Turcan.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a susţinut că "toată Uniunea Europeană aşteaptă să scape de Liviu Dragnea şi de actualul guvern".

"Săptămâna aceasta am văzut la Bruxelles următorul lucru: toată UE aşteaptă ca noi să câştigăm alegerile europarlamentare în România, toată UE aşteaptă să scape de Liviu Dragnea, de PSD şi de actualul guvern al României, care este o pacoste pentru UE. (…) Imediat după alegeri, va trebui să hotărâm în Parlamentul European câte fonduri europene să vină în România şi în ce condiţii. În timp ce europarlamentarii PNL se bat pentru mai multe fonduri europene pentru fermierii din România, ministrul Petre Daea merge la Bruxelles şi vorbeşte despre cormorani în piscină. Viorica Dăncilă când merge acolo toată lumea vede că nu este un om politic pe propriile ei picioare, să ia decizii. PNL este singurul partid care poate obţine ceva pentru România în Europa", a afirmat Mureşan, care candidează pentru un nou mandat la Parlamentul European.

Candidatul aflat în fruntea listei PNL, Rareş Bogdan, l-a avertizat pe această cale ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu să "nu blocheze votul diasporei".

"Îi atrag atenţia lui Teodor Meleşcanu: Domnule Meleşcanu, sunteţi om în etate, aşa se spune la noi, în Ardeal, nu vă petreceţi sfârşitul vieţii în puşcărie, nu blocaţi votul diasporei! Ştiu ce vreţi să faceţi, ştiu ce faceţi prin consulate, ştiu ce directive aţi dat în minister. Diaspora va vota şi va vota cu partidul care are şanse să îngenuncheze PSD", a susţinut Rareş Bogdan.

Peste 150 de primari liberali din regiunea centru au participat duminică la întâlnirea regională din Piaţa Sfatului, la care au fost prezenţi membrii conducerii centrale şi candidaţii la alegerile europarlamentare, membri de partid. AGERPRES/(A, AS-autor: Diana Dumitru, editor: Cătălina Matei, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres