#europarlamentare2019/Gabriel Oprea: Doi ambasadori ai sportului pot reprezenta cu cinste România în Parlamentul European

Preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), Gabriel Oprea, speră ca formaţiunea sa politică să obţină două mandate la europarlamentarele din 26 mai, acestea urmând a fi atribuite foştilor mari sportivi Anghel Iordănescu şi Ilie Năstase.

Gabriel Oprea a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că va merge la europarlamentare cu deviza "Pentru o Europă prosperă. Schimbăm România în bine. Dumnezeu, onoare şi patrie".

El speră ca în urma votului de pe 26 mai să reuşească să impună doi dintre candidaţii aflaţi pe lista UNPR: Anghel Iordănescu şi Ilie Năstase.

"Amândoi au fost parlamentari. Amândoi au fost senatori UNPR. Sunt oameni care au cunoscut toate personalităţile lumii şi chiar au fost, o recunoaştem cu toţii, ambasadorii sportului românesc, au adus prestigiu României şi au făcut românii fericiţi. Cred că vor reprezenta cu cinste România, dacă putem să îi impunem în Parlamentul European", a afirmat Oprea.

 

Foto: (c) ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO

Fostul selecţioner al României Anghel Iordănescu a susţinut că atât el, cât şi Ilie Năstase sunt obişnuiţi cu dezbaterile, întrucât ambii au fost senatori.

"Suntem obişnuiţi cu dezbaterile şi cu modul în care se lucrează. Evident, la un alt nivel. În afară de acest lucru, şi domnul Ilie Năstase şi eu avem exerciţiul de a reprezenta România la cele mai înalte niveluri. Vă spun cu mâna pe inimă că am pus interesul ţării pe primul loc. Cred că dacă avem şansa să ajungem în Parlamentul European, ne vom bate pentru interesul ţării, pentru imaginea ţării şi pentru toate proiectele care privesc ţara noastră. Înainte de orice suntem români, nu suntem membri ai unui partid anume. Nu în ultimul rând, cred că am putea să schimbăm ceea ce s-a petrecut în ultima perioadă în Parlamentul European. În niciun caz nu vom duce lupta politică din ţară, să spălăm rufele acolo, la Bruxelles. Vom avea grijă ca imaginea României să fie cea pe care ne-o dorim cu toţii: una albă, imaculată", a declarat Anghel Iordănescu.

Ilie Năstase a spus că i-a plăcut şi nu prea în Parlamentul României.

 

Foto: (c) ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO

"Din păcate, acolo mi-a plăcut şi nu mi-a plăcut. Au fost mai multe legi care au fost date cu scăpări. În continuare cred că se întâmplă şi acum. M-am uitat pe tratatul ăsta cu Uniunea Europeană şi am văzut că acolo aveau nişte drepturi, nişte egalităţi între cetăţenii tuturor ţărilor europene. Şi nu a fost aşa. Din păcate, cei care au denigrat România şi au făcut să ajungem în situaţia asta au fost parlamentari români. Noi vrem să schimbăm treaba asta", a afirmat Ilie Năstase. AGERPRES/(A, autor: Daniela Malache, editor: Antonia Niţă, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres