Eurodeputata Claudia Ţapardel: Toate instituţiile publice din Strasbourg au fost închise

Toate instituţiile din Strasbourg care ţin de Uniunea Europeană şi cele publice sunt închise, iar acolo unde există persoane în incintă au rămas blocate, după ce marţi seara a avut loc un atac armat în apropiere de Târgul de Crăciun, a declarat pentru AGERPRES eurodeputata PSD Claudia Ţapardel.

"În momentul de faţă toate instituţiile care ţin de Uniunea Europeană – Parlamentul European, toate instituţiile publice sunt închise. De asemenea, localurile, hotelurile, restaurantele sunt închise, iar persoanele din incintă au rămas blocate. Centrul oraşului este blocat", a precizat Claudia Ţapardel.

Eurodeputata a rămas blocată pe autostradă în urma atacului, ea părăsind clădirea Parlamentului European, unde are loc şedinţa plenară, cu foarte puţin timp înainte de a avea loc incidentul. Şedinţa plenară continuă însă, iar cei care au de susţinut rapoarte au rămas în clădire, printre aceştia fiind liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica.

"Eu mă aflu pe autostradă, iar aceasta este blocată, peste tot sunt filtre de control. Tot oraşul este blocat. Colegii români europarlamentari şi stafful care lucrează alături de noi, conform informaţiilor pe care le avem, sunt toţi în regulă, nu există niciun fel de pericol. Aşteptăm însă următoarele informaţii şi recomandări. (…) Nu ştim ce se va întâmpla de mâine, în acest moment activitatea din PE a fost suspendată şi parlamentul este închis. Este doar o şedinţă plenară în derulare, pentru că erau în dezbateri anumite puncte care erau pe ordinea de zi, la care participă colegii care se aflau la acea dezbatere. Eu am plecat din Parlament aproape concomitent cu momentul atentatului şi mă îndreptam către hotelul unde locuiesc şi care este undeva în afara Strasbourgului. Parlamentul European este închis, dar nu au fost evacuaţi cei care se află în clădire", a detaliat eurodeputata PSD.

Potrivit acesteia, informaţiile sunt unele destul de contradictorii, dar, potrivit celor existente, europarlamentarii români, stafful acestora şi românii care lucrează în instituţiile europene sunt în siguranţă.

Sediul Parlamentului European din Strasbourg a fost închis în urma unui atac cu focuri de armă într-o piaţă de Crăciun, soldat cu cel puţin doi morţi şi zece răniţi. Eurodeputaţilor li s-a cerut să rămână în interior, a anunţat un purtător de cuvânt, transmite Reuters. AGERPRES/(AS-autor: Cătălina Matei, editor: Antonia Niţă, editor online: Daniela Juncu)

Sursa: Agerpres