Două persoane, salvate de jandarmii montani după ce au rămas înzăpezite pe un drum forestier din localitatea Bubeşti

Două persoane au fost salvate de jandarmii montani din Arieşeni după ce autoturismul în care se aflau a rămas înzăpezit pe un drum forestier din localitatea Bubeşti, judeţul Alba, informează Jandarmeria într-un comunicat transmis AGERPRES.

Sâmbătă seară, jandarmii montani din Arieşeni au fost sesizaţi prin sistemul unic 112 asupra faptului că un autoturism a rămas înzăpezit pe un drum forestier de pe raza localităţii Bubeşti.

''La ora 22,12, un echipaj de jandarmi montani a ajuns în zona indicată. La faţa locului, au găsit un autoturism cu numere de înmatriculare de Bucureşti şi două persoane: o femeie de 29 de ani, cetăţean român, rezidentă a Regatului Unit al Marii Britanii, şi un cetăţean bulgar de 34 de ani. Aceştia au declarat că au plecat de la pârtia Vârtop cu intenţia de a ajunge la cabana unde erau cazaţi, urmând indicaţiile GPS-ului. Din păcate, aplicaţia informatică, nefiind actualizată, i-a îndrumat pe un drum forestier utilizat doar pe timp de vară'', se menţionează în comunicat.

Jandarmii montani au cerut sprijinul unui localnic, care cu un utilaj de deszăpezire a deschis drumul până în localitatea Cobleş. Niciuna dintre cele două persoane nu a avut nevoie de asistenţă medicală. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)

 

Sursa foto: Jandarmeria Alba/Facebook 

Sursa: Agerpres