DGPMB: Peste 570.000 de ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti

Poliţiştii bucureşteni au confiscat, în urma a 13 percheziţii domiciliare, peste 570.000 de ţigarete de contrabandă, informează marţi DGPMB.

"Duminică, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete, acţiune în urma căreia au fost identificate şi ridicate peste 570.000 de ţigarete de contrabandă", se arată într-un comunicat al DGPMB, transmis AGERPRES.

Sursa citată precizează că, întrucât din datele şi probele administrate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 2 – a rezultat presupunerea rezonabilă că mai multe persoane au preocupări de natură infracţională, respectiv comercializarea de ţigarete provenite din contrabandă, au fost puse în aplicare 13 mandate de percheziţie la domiciliile şi locurile frecventate de cei implicaţi.

Astfel, arată poliţiştii, într-o autoutilitară aflată în curtea unui imobil din judeţul Dâmboviţa a fost identificată cantitatea de 343.000 de ţigarete, având aplicat timbru de Ucraina, disimulate în compartimente special confecţionate în acest scop.

Totodată, poliţiştii au descoperit într-un garaj un perete fals, prevăzut cu o uşă cu yala disimulată în spatele unei prize, unde au fost identificate peste 233.000 de ţigarete fără timbru aplicat.

Conform DGPMB, în urma acţiunii au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 14 telefoane mobile, iar la o adresă din Bucureşti au fost identificate şi ridicate peste 3.300 de ţigarete de contrabandă.

"Opt persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Poliţiei Sectorului 2, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de 346.000 de lei. De asemenea, au fost indisponibilizate două autoutilitare şi două autoturisme, precum şi sumele de 9.400 de lei şi 400 de euro", potrivit sursei citate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, cu un bărbat în stare de arest preventiv, iar faţă de alţi doi bărbaţi a fost dispusă măsura controlului judiciar. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres