Dăncilă: Ambasadorul SUA la Bruxelles a apreciat modul în care România şi-a exercitat atribuţiile pe timpul Preşedinţiei rotative

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland, a apreciat în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o cu acesta la Bruxelles modul în care România şi-a exercitat până în prezent mandatul la Preşedinţia rotativă a Consiliului UE, adăugând că s-a reuşit finalizarea a 62 de dosare aflate pe agenda europeană.

"Vorbeam de întâlnirile cu cei doi oficiali europeni (Frans Timmermans şi Michel Barnier – n.r.). M-a bucurat foarte mult să văd aprecierile dumnealor legate de modul în care România a gestionat Preşedinţia rotativă. Au fost foarte multe aprecieri. Modul în care s-au implicat miniştrii, fiecare ministru, modul în care au obţinut consensul, modul în care au gestionat dosare foarte grele, mă refer la directiva gaze, drepturile de autor, modul în care prezenţa prim-ministrului – a fost cea mai deasă prezenţă a unui prim-ministru la Bruxelles (…) din timpul unei preşedinţii rotative – modul în care am depus toate eforturile ca lucrurile să meargă în direcţia pozitivă sunt apreciate. Mai mult, am avut o întâlnire şi cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, la reprezentanţa UE şi şi domnia sa a apreciat foarte mult modul în care România şi-a exercitat atribuţiile pe timpul Preşedinţiei rotative. Ca un exemplu, pe timpul preşedinţiei austriece au fost finalizate 53 de dosare. Noi în două luni de zile avem deja 62 de dosare. Şi mai avem patru luni şi gândiţi-vă că avem provocări greu de gestionat. Avem Brexitul, despre care am vorbit, avem cadrul financiar multianual", a declarat Viorica Dăncilă, joi, la România Tv.

Premierul a adăugat, legat de cadrul financiar multianual, că a transmis o scrisoare preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, semnată de ea şi de comisarul european pe buget, Gunther Oettinger, "tocmai pentru a putea face paşi importanţi, fără a avansa sume, pe anumite domenii care să ajute la stabilirea cadrului financiar multianual în octombrie anul acesta". AGERPRES/ (A – autor: Daniel Florea, editor: Antonia Niţă)

 

Citiţi şi:

 

*Dăncilă: Nu are nimeni absolut nimic cu persoana Laura Codruţa Kovesi

 

*Dăncilă: Am convenit cu Timmermans crearea unei comisii mixte de analiză punctuală a MCV

 

*Dăncilă: Am încredere în mine şi le spun tuturor femeilor din România să aibă încredere în ele

Sursa: Agerpres