Dăncilă: Am discutat cu ministrul Justiţiei despre ordonanţele privind recursul compensatoriu şi completurile; urmează o nouă discuţie

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că a discutat vineri cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la ordonanţele referitoare la recursul compensatoriu şi completurile de cinci judecători, arătând că urmează să aibă o nouă întâlnire cu acesta săptămâna viitoare.

 

"Am discutat cu domnul ministru. Am discutat şi vineri. Am discutat ce putem face în legătură cu recursul compensatoriu, am discutat ordonanţa privind completurile de cinci. Urmează să am încă o discuţie săptămâna aceasta. (…) Vineri am discutat despre recursul compensatoriu şi am văzut deja domnul ministru are un proiect, dar trebuie să-l discutăm mai aprofundat. (…) Şi cel cu completurile de judecători… Am mai subliniat acest aspect. Aşa cum a zis preşedintele Juncker (n.r. – preşedintele Comisiei Europene) în fiecare stat trebuie să respectăm statul de drept, drepturile cetăţenilor şi lupta anticorupţie. Eu cred că această ordonanţă se încadrează în primul aspect, şi anume dreptul cetăţenilor, şi cred că cei care au avut un proces în care completul nu a fost constituit legal au dreptul la un proces corect, fie şi pentru cei care au fost condamnaţi, şi pentru cei care au fost achitaţi. Nu este un proces care să fie dedicat cuiva. Eu sper ca în cel mai scurt timp să venim cu această ordonanţă", a spus Dăncilă, duminică, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Ea a arătat că ordonanţa privind completurile de cinci judecători ar putea fi adoptată luna aceasta. AGERPRES/(A – autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin, imagine: Cătălin Soci, redactor video: Marilena Stănescu, grafician: Andrei Cârlan, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Citiţi şi:

 

Dăncilă: Sper că în această săptămână preşedintele Iohannis va da un răspuns clar privind propunerile de la Dezvoltare şi Transporturi

Sursa: Agerpres