Custodele Coroanei: Am făcut legământ să continui munca tatălui meu, pentru prosperitatea şi stabilitatea României

Custodele Coroanei Române, Margareta, a transmis luni un mesaj tuturor românilor, din toate colţurile lumii, cu ocazia Crăciunului, afirmând că a făcut legământ să continue munca tatălui său, Regele Mihai, pentru prosperitatea şi stabilitatea României, pentru a consolida poziţia ei internaţională.

''A trecut un an de doliu pentru familia şi pentru ţara noastră. După Regina Ana, Regele Mihai a plecat la cele veşnice, lăsând tristeţe şi un mare gol în sufletele noastre. Dar părinţii mei au trăit fiecare zi a vieţii lor convinşi că pentru ţara noastră există un 'mâine'. Mama mea spunea adesea: 'Mâine este o nouă zi!'. Asemenea ei, aş dori să vă transmit câteva gânduri, înainte de a începe un an nou'', şi-a început Majestatea Sa mesajul.

Ea a făcut referire la preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România la începutul anului viitor.

''La cumpăna dintre ani, avem ocazia să contemplăm trecutul, la un secol de la Marea Unire şi de la încheierea Primului Război Mondial. În acelaşi timp, avem datoria de a privi cu limpezime spre anul care vine, când, pentru prima oară în istorie, România va avea preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Centenarul Marii Uniri a fost cea mai mare sărbătoare a întregului an. Dar Primul Război Mondial a fost o sângeroasă tragedie şi România Mare a fost obţinută cu un imens sacrificiu uman. De aceea, suntem uniţi în sărbătoarea noastră fără triumfalism, dar cu mândrie naţională. Centenarul sfârşitului Marelui Război este şi un moment de comuniune în Europa. Comemorăm sacrificiul poporului nostru, dar onorăm şi memoria tuturor soldaţilor din alte ţări, atât duşmani, cât şi aliaţi, care au luptat pe pământ românesc acum un secol. Ne rugăm pentru sufletele lor şi ne alăturăm restului continentului, spunând: nicio problemă europeană nu va mai fi vreodată rezolvată prin violenţă. După căderea comunismului, în decembrie 1989, tatăl meu a militat pentru integrarea României în NATO şi în Uniunea Europeană, iar efortul lui s-a bazat pe înţelegerea lecţiei de istorie din secolul trecut. Europa întreagă şi liberă nu este un slogan politic, ci un element esenţial în protejarea păcii noastre'', a spus Custodele Coroanei.

România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019, iar ţara noastră va fi capabilă să încheie acest mandat cu succes, oricât de dificil ar fi acest lucru, este de părere Custodele Coroanei.

''Sunt sigură că angajamentul nostru faţă de Uniunea Europeană rămâne constant şi solid'', a adăugat ea.

Aceasta s-a arătat ''mişcată de bunăvoinţa'' exprimată de români pentru Familia Regală.

''Oriunde mă aflu, în localităţile ţării şi în Republica Moldova, sunt mişcată de bunăvoinţa exprimată pentru Familia Regală, dar şi de deschiderea faţă de Instituţia Coroanei, faţă de capacitatea ei de a inspira şi de a încuraja oamenii la fapte bune. Am făcut legământ să continui munca tatălui meu, pentru prosperitatea şi stabilitatea României, pentru a consolida poziţia ei internaţională. Toate acestea reprezintă o datorie care nu se încheie niciodată. Din adâncul inimii doresc tuturor românilor din ţară, din Republica Moldova şi din toate colţurile lumii mulţi ani fericiţi, cu sănătate şi pace sufletească! Aşa să ne ajute Dumnezeu!'', şi-a încheiat Majestatea Sa, Margareta, mesajul. AGERPRES/(AS – editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)

Sursa: Agerpres