Constanţa: Pompierii au acţionat, după stingerea incendiului de la Petromidia, încă 20 de ore pentru răcirea instalaţiilor rafinăriei

Pompierii au intervenit la Rafinăria Petromidia şi după lichidarea incendiului izbucnit vineri, acţiunea acestora, de răcire a instalaţiilor, continuând până sâmbătă dimineaţă, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea".

Potrivit purtătoarei de cuvânt a ISU, Anamaria Stoica, intervenţia pompierilor a continuat încă aproximativ 20 de ore după stingerea flăcărilor.

"Incendiul a fost lichidat încă de ieri de la orele 15,00 la rafinărie, dar acţiunea colegilor a continuat, aceştia având aproximativ 20 de ore până azi dimineaţă, la orele 7,00 când s-au retras în bază. De ieri de la orele 15,00 până azi dimineaţă la 7,00, au rămas la faţa locului trei autospeciale de stingere din cadrul ISU Dobrogea al judeţului Constanţa, două autospeciale de stingere de la serviciul profesionist pentru situaţii de urgenţă, o autospecială de stingere de la ISU Brăila şi un echipaj de prim ajutor precum şi un echipaj CBRN, colegii mei continuând pe tot parcursul după amiezii cât şi pe tot parcursul nopţii să continue acţiunea de răcire a instalaţiilor", a declarat Anamaria Stoica.

Ea a mai spus că sâmbătă dimineaţă s-a constatat că "nu mai există niciun pericol pe instalaţii, temperatura fiind mult sub limitele normale, nemaiexistând emisii de carburi".

Conform reprezentantei ISU, la Rafinăria Petromidia s-a deplasat, sâmbătă dimineaţă, o comisie din cadrul ISU "Dobrogea" al judeţului Constanţa, formată din trei specialişti care continuă cercetarea, şi la această oră, pentru a stabili cauza probabilă de izbucnire a incendiului.

Vineri după amiază, la Rafinăria Petromidia a avut loc o explozie urmată de incendiu, un angajat murind, iar alţi cinci au fost răniţi, patru dintre ei fiind spitalizaţi.

Procurorii constănţeni au deschis în acest caz un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă. AGERPRES / (AS – autor: Nona Jalbă; editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)

 

Sursa foto: ISU Constanta / facebook.com

Sursa: Agerpres