Comitetul pentru Securitate ‘România-UE 2019’: Măsuri adaptate pe perioada ceremoniilor de lansare a preşedinţiei României la Consiliul UE

Comitetul Interministerial pentru Securitate "România – UE 2019" mulţumeşte cetăţenilor pentru sprijinul şi înţelegerea acordate pe durata evenimentelor importante pentru România din această perioadă.

"Pentru a permite desfăşurarea în condiţii normale a activităţilor cotidiene din Bucureşti şi fără a impune restricţii deosebite pe perioada ceremoniilor de lansare a preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, Serviciul de Protecţie şi Pază, împreună cu celelalte structuri abilitate – MApN, MAI, SRI, SIE, STS -, fiecare în limitele competenţelor stabilite prin lege, a stabilit şi a adaptat măsurile de securitate, necesare bunei derulări a evenimentelor din 10 – 11 ianuarie 2019", se precizează într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

România a preluat joi oficial preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, cu ocazia unei ceremonii organizate la Ateneul Român.

Ţara noastră exercită, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie, preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, pentru prima dată de la aderarea sa la UE la 1 ianuarie 2007. AGERPRES/(AS – autor: Livia Popescu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres