Cluj: Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” a ajuns la un milion de pasageri în 2021

Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca a ajuns la un milion de pasageri în anul 2021 şi a marcat momentul, marţi, într-un cadru festiv.

"Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" Cluj a sărbătorit astăzi pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2021. Evenimentul a reprezentat un reper deosebit de important pentru aeroport dar şi pentru regiunea pe care o deserveşte. Anul acesta Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" Cluj atinge pentru a zecea oară în istoria sa pragul de 1 milion de pasageri înregistraţi într-un an calendaristic, această celebrare devenind astfel un eveniment simbol", se arată într-un comunicat al aeroportului clujean.

Potrivit sursei citate, prima dată când Aeroportul Internaţional Cluj a reuşit depăşirea numărului de 1.000.000 de pasageri înregistraţi într-un an calendaristic a fost în anul 2010, iar de atunci, cu excepţia anilor 2012 şi 2020, în fiecare an a existat această posibilitate de a marca reuşita şi excelenţa operaţiunilor aeroportuare printr-un moment aniversar celebrat împreună cu pasagerii şi partenerii săi.

"Dacă în anii 2010, 2011 şi 2013, borna simbolică de 1 milion de pasageri era depăşită abia în luna decembrie a fiecărui an, în 2019, cel mai bun an din istorie prin prisma traficului de pasageri înregistrat, acest prag a fost depăşit încă din luna mai, respectiv 23 mai 2019. Un alt aspect interesant legat de modul în care pandemia SARS-CoV-2 a afectat traficul de pasageri de pe Aeroportul Internaţional Cluj, revine şi din observaţia conform căreia în urmă cu patru ani de exemplu, chiar pe 21 septembrie 2017, aeroportul sărbătorea pasagerul său cu numărul 2.000.000 din acel an. Pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2021 a fost transportat anul acesta de către operatorul aerian Animawings, pe zborul său cu numărul A2-5731 de la Zakynthos (Grecia) la Cluj-Napoca", se mai artă în comunicat.

Pasagerul cu numărul 1.000.000 a fost premiat la debarcare, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale, a instituţiilor şi organizaţiilor partenere, a reprezentanţilor aeroportului şi companiei aeriene.

"Tradiţia merge mai departe! Evenimentul – simbol al Aeroportului Internaţional Cluj este sărbătorit şi anul acesta, pentru a 10-a oară în istoria sa. Pragul de 1.000.000 de pasageri înregistraţi în aceste vremuri de criză fără precedent în aviaţia naţională şi internaţională este o performanţă care ne confirmă încrederea în faptul că, în cel mai scurt timp posibil vom depăşi din nou bariera a două milioane de pasageri anual", a declarat directorul general al Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" Cluj, David Ciceo. AGERPRES/(AS-autor: Marius Septimiu Avram, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres