Cîţu: Dacă nu obţine voturile un ministru, nu se întâmplă nimic cu Guvernul

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat joi seara că Guvernul va cădea doar în cazul adoptării unei moţiuni de cenzură, dar că acest lucru nu se va întâmpla şi în situaţia în care vor fi respinşi noii miniştri, ca urmare a schimbării compoziţiei politice a Cabinetului.

"Trebuie să fim foarte atenţi aici. Nu Guvernul merge, merg cu miniştrii în Parlament. Deci Guvernul cade doar dacă este o moţiune de cenzură. Dacă nu obţine voturile un ministru, nu se întâmplă nimic cu Guvernul. Nu este un ministru acolo şi este o situaţie… (…) Bineînţeles. Mergem peste 45 de zile în Parlament cu noii miniştri", a afirmat el, la TVR 1.

Premierul a precizat că portofoliile respective urmează să fie ocupate de către reprezentanţi ai PNL şi UDMR, în cazul în care USR PLUS nu va reveni la guvernare.

Pe de altă parte, Cîţu a apreciat că există şanse mai mari pentru ca USR PLUS să revină în coaliţie decât să treacă în opoziţie.

"Eu cred că sunt şanse mult mai mari să revenim la guvernare cu USR, decât cu guvern minoritar. (…) PNL a spus deja – varianta votată în unanimitate, inclusiv de către Ludovic Orban, de susţinere a premierului în funcţie şi a demersurilor premierului pentru a reface coaliţia. Aici nu există niciun dubiu", a precizat premierul. AGERPRES/(A – autor: Irinela Vişan, editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Preda)

 

Citeşte şi:

 

* Cîţu: Pe lângă Legea consumatorului vulnerabil, gândim şi măsuri pentru ceilalţi consumatori casnici, dar şi non-casnici

 

* Premierul Cîţu va propune patronatelor o creştere a salariului minim de 8% de la 1 noiembrie sau 1 decembrie

 

* Cîţu: Nu am luat 4 la treapta a doua; nu am dat niciodată la ASE

 

* Cîţu: Mi-a plăcut filmuleţul cu Superman pentru că era bine făcut şi era distractiv

 

* Cîţu: Soluţia privind utilizarea certificatului verde COVID este la îndemână, nu vreau să închid economia

Sursa: Agerpres