Ciolacu: România arată ca o ţară neguvernată; premierul stă mai mult pe scene, îşi face campanie

România arată ca o ţară neguvernată, iar premierul Florin Cîţu stă mai mult pe scene şi îşi face campanie pentru alegerile din PNL, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

"Prim-ministrul, în acest moment, stă mai mult pe scene prin ţară, îşi face campanie electorală. Impresia din exterior, în afară că nu mai au nicio treabă cu agenda românilor, este că arătăm ca o ţară neguvernată. Facem numai împrumuturi (…), iar în rest se discută numai de alegerile interne şi bătălia dintre Cîţu şi Orban – ce judeţe a mai câştigat unu, ce judeţe a mai câştigat altul", a afirmat Ciolacu la România TV.

El a adăugat că fondul aflat la dispoziţia premierului este pentru acordarea de ajutoare, nu pentru campanie electorală, "aşa cum a făcut Orban anul trecut".

"Cum să te uiţi la un prim-ministru care efectiv nu se uită ce atribuţii are el, ce-i în fişa postului? PSD a mai mers pe la DNA să-şi susţină anumiţi lideri în istoria partidului. S-ar putea să se trezească DNA-ul, de data aceasta, cu toţi liderii PSD în faţa DNA-ului, să cerem să se respecte legea şi să înceapă să ia măsuri la toate hoţiile întâmplate în tot cursul pandemiei, de la starea de urgenţă, până în momentul de faţă, cu toate aberaţiile trecute prin Guvern, şi nimeni nu ia nicio măsură. (…) Este un jaf generalizat. E normal să ajungi la o asemenea datorie publică. Nimeni nu spune ce s-a întâmplat cu aceste sume de bani", a susţinut liderul PSD.

Potrivit acestuia, "se vorbeşte de valul IV" al pandemiei, "care găseşte România total nepregătită".

"A ieşit BNR-ul astăzi şi le-a zis că vor avea o inflaţie de peste 4%, mai mare decât estimată. S-a scumpit energia, s-a scumpit combustibilul, s-au scumpit toate şi Cîţu iese şi zice: "Uau, trăim formidabil, a crescut nivelul de trai al românilor". Trăim în lumi paralele. E posibil pe scenele lor, la PNL acolo, e posibil să se vadă lumea altfel", a arătat Ciolacu.

În opinia liderului PSD, "cel mai mare vinovat pentru tot ceea ce se întâmplă este Klaus Iohannis", fiind "o confuzie totală în ceea ce se numeşte act de guvernare".

"Preşedintele României trebuia să intervină în toate aceste lucruri, nu să-i acopere, de la vaccinare, de la gestionarea pandemiei, de la furturile din starea de urgenţă, de la toată incompetenţa. Nu trebuia să-l laude pe Ghinea, că nu a adus PNRR, trebuia să spună: "Domnule prim-ministru, îţi cer să-l schimbi pe Ghinea. (…) Nu mai merge cocoloşeala. Avem absorbţie pe primele şase luni (…) de 4,5%". (…) Pentru ei nu există noţiunea de Guvernul României, e Guvernul coaliţiei, acum e Guvernul lui Cîţu", a susţinut Marcel Ciolacu. AGERPRES/(A-autor: Cătălina Matei, editor: Antonia Niţă, editor online: Andreea Preda)

 

Citeşte şi:

 

* Ciolacu: Conform documentelor strânse de procurori şi poliţie, Clotilde Armand a pierdut alegerile

 

* Marcel Ciolacu: Nu cred că Liviu Dragnea ar dori să devină un instrument al lui Klaus Iohannis

Sursa: Agerpres