Ciolacu: Domnule prim-ministru, când te urci beat la volan, eşti iresponsabil; este infracţiune

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat miercuri că partidul său va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, susţinând că premierul a comis o infracţiune când s-a urcat beat la volan în Statele Unite, dar a a adăugat că mai grav i se pare că acesta nu ştie cât costă pâinea.

"Domnule prim-ministru, când te urci beat la volan, eşti iresponsabil. Este infracţiune. Sper să nu spuneţi că a fost contravenţie, fiindcă există documente. Este infracţiune clară. Eu ştiam că domnul preşedinte, domnul Barna şi domnul Cioloş, toţi sunt cu 'fără penali în funcţii publice'. Când faci împrumuturi şi nu mai dai banii înapoi, ţepar! Dai o ţeapă la o bancă! Dar să fii primul-ministru al unui stat şi să nu ştii cât costă alimentul de bază al populaţiei, respectiv pâinea, mi se pare mai grav decât toate. Te ridici frumos de pe scaun şi pleci acasă. Nu ai ce să cauţi într-o asemenea funcţie când tu trăieşti în altă lume faţă de lumea în care trăiesc românii", a declarat Ciolacu, în cadrul unei emisiuni la B1 TV.

De asemenea, Ciolacu a precizat că PSD are mai multe variante pentru demiterea premierului, printre care sesizarea Curţii Constituţionale, acţiuni în instanţă, dar şi moţiunea de cenzură.

"Există multe variante. Există varianta de atac la Curtea Constituţională, în instanţă, să vedem dacă fapta este prescrisă, să ştim toate elementele. Avem moţiunea de cenzură, să vedem cine îşi mai asumă un astfel de prim-ministru şi să îşi asume politic. Eu am văzut dansul de la USR PLUS. Domnul Cioloş zice: 'aştept lămuriri de la primul-ministru'. S-a lămurit domnul Cioloş? (…) După ce ani de zile USR ne-a intoxicat cu 'fără penali', să ajungem în situaţia în care penalul Cîţu cu penalul Barna împart banii românilor? (…) Categoric o să depunem o moţiune de cenzură. O să hotărăsc cu colegii mei la sfârşitul lunii exact strategia şi o să venim cu un pachet de legi foarte consistent pe zona economică", a afirmat preşedintele social-democrat. AGERPRES/(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Antonia Niţă, editor online: Andreea Preda)

 

Citeşte şi:

 

* Ciolacu, despre numirea lui Vîlceanu la Finanţe: Nu este din produsele high-class ale PSD

 

* Ciolacu: Dacă mi se va face vreun dosar penal, plec de la conducerea partidului

 

* Ciolacu, despre poza alături de Hayssam: Era vreun terorist? Atunci mergea pe avioane cu preşedinţii statului

Sursa: Agerpres