Ciamba a reiterat la discuţiile cu o delegaţie americană importanţa acordată de Preşedinţia Consiliului UE parteneriatului transatlantic cu SUA

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut luni o întrevedere cu o delegaţie comună a Departamentului de Stat şi a Departamentului Trezoreriei din Statele Unite ale Americii, în care a reiterat importanţa acordată pe durata exercitării Preşedinţiei Consiliului UE consolidării parteneriatului transatlantic dintre UE şi SUA, informează MAE.

"Ministrul delegat pentru afaceri europene a transmis angajamentul ţării noastre pentru aprofundarea dimensiunilor politice şi economice ale Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA şi deschiderea părţii române de diversificare a proiectelor de cooperare cu partea americană în plan bilateral, regional şi multilateral", precizează MAE într-un comunicat.

Întrevederea a prilejuit şi un schimb de opinii cu privire la recentele evoluţii de securitate la nivel regional şi global fiind exploatate modalităţile de cooperare în gestionarea acestora. Au fost abordate tematici precum securitatea în regiunea Mării Negre, provocările ce vizează spaţiul cibernetic şi combaterea fenomenului dezinformării.

Potrivit MAE, oficialul român a subliniat importanţa continuării consultărilor şi eforturilor de consolidare a cooperării, inclusiv în ceea ce priveşte regimurile de sancţiuni.

Ministrul delegat George Ciamba a reiterat importanţa acordată, pe durata exercitării Preşedinţiei Consiliului UE, consolidării parteneriatului transatlantic dintre UE şi SUA. AGERPRES/(AS-autor: Antonia Niţă, editor online: Daniela Juncu)

Sursa: Agerpres