Carmen Dan: România va impulsiona programele destinate dezvoltării Africii de Nord pe durata deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE

România va impulsiona programele destinate dezvoltării Africii de Nord pe durata deţinerii Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, a afirmat, vineri, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Algeriei la Bucureşti, Taous Djellouli.

Potrivit unui comunicat al MAI transmis AGERPRES, prin sprijinul acordat dezvoltării ţărilor din Africa de Nord se poate asigura o dezvoltare durabilă, o diminuare a fluxului de migranţi, dar şi a altor probleme grave cu care se confruntă regiunea, precum terorismul şi criminalitatea organizată.

"În cadrul discuţiilor, a fost efectuată o trecere în revistă a stadiului cooperării în domeniul afacerilor interne. De asemenea, a fost abordată şi posibilitatea încheierii unui Acord privind recunoaşterea şi preschimbarea permiselor de conducere între Republica Algeriană Democratică şi Populară şi România", se menţionează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, ministrul Carmen Dan a avut şi o întrevedere cu ambasadorul Regatului Spaniei la Bucureşti, Manuel Larrotcha Parada.

"Diplomatul spaniol a exprimat aprecierea autorităţilor de la Madrid pentru sprijinul acordat de partenerii români, prin desfăşurarea misiunilor de suport operativ. A fost subliniat rolul cetăţenilor români rezidenţi în Spania, ce formează prima comunitate străină din această ţară şi a doua cea mai mare comunitate românească de peste hotare, în stabilirea şi dezvoltarea relaţiei speciale dintre cele două ţări", precizează MAI.

Carmen Dan l-a informat pe diplomatul spaniol că doi poliţişti români se vor afla în misiune operativă la Madrid în perioada sărbătorilor Pascale. Ei vor participa la misiuni comune de patrulare, astfel de acţiuni fiind deja desfăşurate şi cu alte ocazii în zonele unde trăiesc comunităţi importante de cetăţeni români. AGERPRES/(AS – autor: George Onea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres