Caraş-Severin: Zece localităţi fără curent electric din cauza ninsorilor

Zece localităţi au rămas fără energie electrică la nivelul judeţului Caraş-Severin, din cauza ninsorilor. Tot din cauza vremii nefavorabile, doi stâlpi au căzut pe carosabil, iar un copac a căzut pe trotuar, la Reşiţa.

"În Caraş-Severin sunt nealimentate cu energie electrică localităţile Târnova, Valea Mare, Forotic, Surducu Mare, Brezon, Doclin, Dognecea, Biniş, Tirol şi Fizeş. ISU Semenic al judeţului Caraş-Severin a intervenit, între orele 8:30 şi 13:00, la trei situaţii de urgenţă, respectiv, doi stâlpi căzuţi pe carosabil, pe Aleea Gugu şi pe strada Bistra, şi o degajare de copac de pe un trotuar, pe Bulevardul Muncii, din Reşiţa", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Semenic" al judeţului Caraş-Severin.

De asemenea, între orele 5:00 şi 13:00, pe drumurile din judeţ, Secţia Drumuri Naţionale Caransebeş a acţionat cu 29 de utilaje şi a răspândit 171 tone de material antiderapant, în timp ce pe drumurile judeţene din Caraş-Severin s-a acţionat cu 21 de utilaje şi s-au răspândit aproximativ o sută de tone de material antiderapant.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, personalul Inspecţiei de prevenire din cadrul ISU "Semenic" efectuează verificări privind permanenţa la nivelul primăriilor, în timp ce personalul subunităţilor de intervenţie execută recunoaşteri pentru identificarea eventualelor persoane hipotermice.

Pentru gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, la nivel judeţean a fost operaţionalizat Centru judeţean de conducere şi coordonare a intervenţiei, iar la sediul ISU "Semenic" a fost activată Grupa operativă, pe timpul Codului portocaliu. AGERPRES/(AS – autor: Paula Neamţu, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres