Buzău: Virusul PPA, depistat la un porc mistreţ dintr-o localitate de pe valea râului Râmnic

Prezenţa virusului Pestei Porcine Africane a fost confirmată la un porc mistreţ vânat pe fondul de vânătoare 45 Deduleşti, comuna Buda, localitate aflată pe valea râului Râmnicu Sărat, a anunţat duminică DSVSA Buzău.

Acesta este al şaptelea caz de PPA descoperit la porc mistreţ în judeţul Buzău.

Potrivit DSVSA, în urma confirmării diagnosticului, de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, autorităţile sanitar-veterinare au delimitat zona afectată de 13 km, având în epicentru punctul în care a fost vânat porcul mistreţ, compusă din zona infectată de 8 km în jurul epicentrului şi zona tampon de 5 km în jurul zonei infectate.

"Centrul Local de Combatere a Bolilor Buzău se va reuni luni pentru a adopta planul de măsuri privind controlul şi combaterea bolii, precum şi pentru adoptarea zonelor de restricţii", a precizat sursa citată.

În judeţul Buzău sunt active 12 de focare de PPA în gospodăriile populaţiei şi un focar într-o exploataţie profesională, din 12 localităţi, precum şi şapte cazuri la porc mistreţ. AGERPRES(AS-autor: Dorin Ivan, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres