Buzău: Ceremonial militar şi religios în memoria eroilor martiri

Un ceremonial militar şi religios în memoria eroilor martiri a fost organizat, sâmbătă, la Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, aflat în Piaţa Dacia din municipiul Buzău.

Muzica militară a intonat Imnul de Stat al României, iar un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor martiri buzoieni care au murit în acele zile. După depunerea coroanelor şi a jerbelor de flori la monument, Garda de Onoare şi muzica militară au defilat în faţa asistenţei.

Despre evenimentele care s-au derulat în urma cu 29 de ani în municipiul Buzău au susţinut alocuţiuni reprezentanţii Asociaţiei Luptătorilor din Decembrie'89 şi Clubului 22 Buzău.

La ceremonial au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, cadre militare active, în rezervă şi retragere, veterani de război, lideri politici, reprezentanţi ai societăţii civile din municipiul Buzău.

La Buzău, în revoluţia din decembrie 1989 au murit 25 de eroi martiri. AGERPRES(AS,A – autor: Dorin Ivan, editor: George Onea, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres