Botoşani: Ţigări de contrabandă de 120.000 lei confiscate de Poliţia de Frontieră; captura, făcută după urmărirea unui autoturism

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au făcut o captură de ţigări de contrabandă în valoare de peste 120.000 de lei, în urma unei acţiuni desfăşurate joi seară pe raza localităţii Coţuşca, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani, Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră au efectuat semnale regulamentare de oprire în trafic, pe raza localităţii Coţuşca, a unui autoturism, însă şoferul a ignorat semnalele acestora. Oamenii legii au urmărit autoturismul până în localitatea de frontieră Viişoara, unde maşina a fost blocată pe un teren agricol. Şoferul autoturismului a abandonat autovehiculul şi, profitând de vizibilitatea redusă şi de vegetaţia din zonă, a reuşit să fugă.

"În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe cutii de carton pline cu ţigări, precum şi pachete cu ţigări neambalate. La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 10.340 de pachete cu ţigarete", a afirmat Răcnea.

Ţigările, în valoare de 120.605 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la transportul acestora, în valoare de 12.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi fac demersuri în vederea depistării şi identificării persoanelor implicate. AGERPRES/(AS- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Oana Popescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres