Bihor: S-au reluat zborurile internaţionale de pe Aeroportul Oradea

Zborurile internaţionale de pe Aeroportul Oradea au fost reluate joi, 1 iulie, prima cursă, spre Bologna, Italia, fiind operată de o companie low-cost, a anunţat, într-un comunicat, Primăria Oradea.

De asemenea, tot de joi, 1 iulie, este operaţional un Centru de testare în incinta aeroportului, care este deschis între orele 5,00-21,00. Tipurile de teste efectuate sunt RT-PCR şi test rapid antigen, timpul de aşteptare pentru testul rapid antigen fiind de 30 de minute, iar pentru cel RT-PCR de 12-24 ore. Rezultatele testelor vor fi transmise, atât în limba română, cât şi în limba engleză.

Preţul pentru un test RT-PCR este de 210 lei în limba engleză, iar pentru testul rapid antigen este de 110 lei între orele 8,00-20,00 şi 130 lei între orele 20,00-8,00. Cei care vor să le facă trebuie să ştie că nu este nevoie de programare prealabilă.

Cele 4 zboruri internaţionale Ryanair au fost amânate până acum din cauza restricţiilor de călătorie cauzate de pandemia de COVID-19 şi a noii tulpini SARS-COV-2.

Începând cu luna decembrie 2020, compania Ryanair trebuia să opereze 4 zboruri internaţionale de la Aeroportul Oradea, cu două frecvenţe pe săptămână pentru fiecare destinaţie, spre Londra (Stansted), Milano (Bergamo), Bologna şi Dusseldorf (Weeze). AGERPRES / (AS – autor: Eugenia Paşca, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres