Anton Anton: Îmi doresc ca Hidroelectrica să-şi îndeplinească cu celeritate programul de retehnologizare

Ministrul Energiei, Anton Anton, consideră că Hidroelectrica, una dintre cele mai importante companii româneşti, trebuie să-şi realizeze cât mai rapid programul de retehnologizare, pentru a-şi creşte competitivitatea.

"Hidroelectrica este una dintre companiile de succes ale României şi îmi doresc ca Hidroelectrica să-şi îndeplinească cu celeritate programul de retehnologizare. (…) Vidraru a fost dat în funcţiune în 1966 – 50 de ani e o vârstă respectabilă, onorabilă, dar vârsta asta spune ceva. Tehnologiile utilizate atunci nu mai sunt tehnologiile utilizate acum. Maşinile montate atunci nu mai satisfac cerinţele de acum, deşi s-au dovedit foarte fiabile", a declarat ministrul luni, la Piteşti.

Ministrul Energiei s-a aflat luni în judeţul Argeş, unde a avut întâlniri cu reprezentanţii administraţiei judeţene şi a vizitat amenajarea hidrotehnică Vidraru, care urmează să intre într-un amplu proces de retehnologizare.

"Prin realizarea lucrărilor se urmăreşte creşterea puterii active a fiecărui hidroagregat, de la 55 MW la minimum 58,8 MW, în condiţiile asigurării unei mai bune fiabilităţi, a scăderii necesarului de mentenanţă şi a creşterii siguranţei în exploatare. De asemenea, realizarea lucrărilor va permite integrarea tuturor instalaţiilor deja modernizate (…) în noile sisteme SCADA de comandă şi control", se precizează într-un comunicat transmis de Instituţia Prefectului Argeş. AGERPRES/(AS – autor: George Onea, editor: Antonia Niţă, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres