Alba: Zeci de localnici din Dăroaia, cazaţi temporar la Căminul cultural din Roşia Montană

Zeci de localnici din satul Dăroaia au fost evacuaţi luni preventiv din case şi cazaţi temporar la Căminul cultural din Roşia Montană, având în vedere precipitaţiile abundente înregistrate în zonă, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

"Poliţişti din Roşia Montană şi Abrud, împreună cu reprezentanţi ai Primăriei Roşia Montană, acţionează pentru evacuarea cetăţenilor din localitatea Dăroaia. Evacuarea are rol preventiv, având în vedere precipitaţiile abundente", au precizat reprezentanţii IPJ Alba.

Potrivit acestora, este vorba despre circa 50 de persoane evacuate.

De altfel, Crucea Roşie Română – Filiala Alba a anunţat că zeci de paturi de campanie, lenjerie de pat, saci de dormit, dar şi apă potabilă vor intra în posesia sinistraţilor din satul Dăroaia.

"Având în vedere precipitaţiile abundente din această după-masă, care s-au produs în zona localităţii Dăroaia, Crucea Roşie Română Filiala Alba se va deplasa în regiunea afectată pentru a amenaja în regim de urgenţă, la Căminul cultural din Roşia Montană, un spaţiu locativ pentru persoanele evacuate, punând la dispoziţie următoarele bunuri: 40 de paturi de campanie; 40 de perne; 40 de lenjerii de pat; 40 saci de dormit. Totodată, vom transporta o cantitate de 1.500 litri apă pentru a deservi persoanele evacuate", se arată în comunicatul semnat de directorul filialei, Adrian Ionel Duşa.

Roşia Montană s-a aflat luni, alături de alte zone din Alba, sub avertizare de cod roşu de ploi abundente şi vijelii, la câteva zile după ce în comună au fost înregistrate pagube din cauza inundaţiilor.

Peste 200 de persoane, printre care peste 70 de copii, din Dăroaia au fost cazate temporar la Căminul cultural din Roşia Montană, după ce zeci de case au fost inundate, vineri seara, multe fiind avariate şi de o alunecare de teren. AGERPRES/ (AS – autor: Marinela Brumar, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres