Alba: Spaţiu locativ amenajat de Crucea Roşie în Roşia Montană pentru sinistraţii din Dăroaia

Zeci de paturi de campanie, lenjerie de pat, saci de dormit, dar şi apă potabilă vor intra în posesia sinistraţilor din satul Dăroaia din partea Crucii Roşii Române – Filiala Alba, în vederea amenajării unui spaţiu locativ la Căminul Cultural din Roşia Montană, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

"Având în vedere precipitaţiile abundente din această după-masă, care s-au produs în zona localităţii Dăroaia, Crucea Roşie Română Filiala Alba se va deplasa în regiunea afectată pentru a amenaja în regim de urgenţă, la căminul Cultural din Roşia Montană, un spaţiu locativ pentru persoanele evacuate, punând la dispoziţie următoarele bunuri: 40 paturi de campanie; 40 perne; 40 lenjerii de pat; 40 saci de dormit. Totodată, vom transporta o cantitate de 1.500 l apă pentru a deservi persoanele evacuate", se arată în comunicatul semnat de directorul filialei, Adrian Ionel Duşa.

 

Potrivit sursei citate, în urma fenomenelor meteo deosebite înregistrate în judeţul Alba, începând cu data de 15 iulie, care au afectat satele din zona Munţilor Apuseni, determinând inundaţii "de proporţii" în localităţile Ocoliş, Poşaga, Sohodol, Roşia Montană, Dăroaia şi Abrud, Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba a răspuns "cu promptitudine" în comunităţile vizate, distribuind ajutoare de primă necesitate.

Astfel, în seara zilei de joi, 15 iulie, când a fost declanşat codul roşu de inundaţii, a fost organizată de urgenţă o echipă alcătuită din 4 angajaţi şi voluntari care s-a deplasat în satul Ocoliş, cu o maşină de intervenţie 4×4, pentru a le distribui familiilor afectate bunuri constând în 300 litri apă, 60 pâini, 60 cornuri, 100 conserve de carne şi 30 pături.

 

 

Vineri au fost oferite în Ocoliş şi în satul Runc produse alimentare (pâine şi produse din carne) şi 2.500 litri de apă potabilă îmbuteliată. Echipa Crucii Roşii a fost nevoită să străbată la pas cele două localităţi, pe o distanţă de aproximativ 4 kilometri, urcând pe versanţi, traversând digul rupt, pe bârne şi purtând pe braţe kilogramele de ajutoare pentru sinistraţi.

Sâmbătă, voluntarii s-au deplasat în localităţi precum Dăroaia, Sohodol şi Abrud, lovite de viitură.

 

"Cu aceeaşi determinare de a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie, colegii noştri au distribuit cantităţi importante de produse: Dăroaia – 1.000 litri de apă îmbuteliată, 100 pachete alimentare (pâine, conserve de carne, lapte UHT şi miere de albine); Sohodol – 400 litri apă îmbuteliată; Abrud – 600 litri de apă îmbuteliată şi 100 pâini", se precizează în comunicat.

Activitatea Crucii Roşii Române Filiala Alba va continua în perioada următoare distribuirea de alimente, apă şi alte bunuri, în funcţie de necesităţile populaţiei din zonă şi de evoluţia fenomenelor meteorologice. AGERPRES/ (AS – autor: Marinela Brumar, editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)

 

Sursa foto: Crucea Rosie Filiala Alba Romania

Sursa: Agerpres