Alba/Ministrul Bode: În foarte scurt timp zeci de pompieri, jandarmi şi poliţişti au ajuns în zona afectată de viitură

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat duminică în localitatea Ocoliş, din judeţul Alba, că au fost transmise mai multe mesaje RO-Alert şi în urma apelurilor la numărul de urgenţă 112 în foarte scurt timp zeci de pompieri, jandarmi şi poliţişti au reuşit să ajungă în zonă, ocolind viitura, şi au evacuat oamenii din casele ameninţate de ape.

"Au fost mai multe mesaje RO-Alert date imediat după ce au fost constatate aceste fenomene. Sigur că discutând cu colegii de la ISU pe seama telefoanelor pe care cetăţenii de aici, din zonă, le-au dat la 112, apelul pe care l-au făcut la 112, noi am venit în foarte, foarte scurt timp cu zeci de pompieri, jandarmi, poliţişti, am reuşit să ajungem chiar aici, în zonă, ocolind viitura (…) şi pompierii au reuşit să avertizeze, să scoată din case o parte din cetăţenii care au fost, aşa cum bine ştiţi, evacuaţi", a precizat Lucian Bode.

Ministrul de Interne a subliniat că cel mai important lucru este că nu există victime şi a menţionat că au fost aproape 300 de persoane evacuate din calea apelor.

"Ce este foarte important, că aşa cum spunea domnul prim-ministru, nu avem victime, cu toate că avem aproape 300 de persoane evacuate, avem peste 120 de case distruse, drumuri naţionale, două drumuri naţionale unde se lucrează şi acum. Dar faptul că noi, astăzi, suntem aici, domnul prim-ministru, ministrul apărării, vreau să se înţeleagă foarte clar: mesajul nostru este pentru toţi cei afectaţi, nu lăsăm pe nimeni la greu, intervenim imediat. Mâine Guvernul poate să aloce resursele necesare pentru familiile afectate, pentru cetăţenii afectaţi şi bineînţeles, pe seama rapoartelor realizate de UAT-uri să intervenim şi să-i ajutăm să-şi refacă drumurile, alimentarea cu apă. Ce este foarte important: că, spre exemplu, alimentarea cu energie electrică este rezolvată în proporţie de 95%. Din peste 10.000 de consumatori casnici, mai sunt în jur de 50 nealimentaţi", a spus ministrul Bode.
 

Premierul Florin Cîţu a efectuat, duminică, o vizită la Ocoliş, în judeţul Alba, împreună cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, asigurându-i pe primarii din cele mai afectate localităţi – Ocoliş, Roşia Montană, Câmpeni şi Abrud – de toată susţinerea din partea Guvernului. AGERPRES/(AS, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)

 

* Sursa foto: Lucian Bode / Facebook.com

 

** Citeşte şi:

 

Florin Cîţu: Vor fi oferite sume fixe de bani celor afectaţi de inundaţiile din Alba 

Sursa: Agerpres