Alba: Controale dispuse de prefect, după incendiul de proporţii de la fabrica de condimente

Prefectul de Alba, Dănuţ Emil Hălălai, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă în care a fost prezentat detaliat modul în care s-a intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului de proporţii izbucnit la o fabrică de condimente din Alba Iulia, că în perioada următoare vor fi intensificate controalele în vederea verificării în special a societăţilor care nu dispun de autorizaţie de securitate la incendiu.

"Am decis, împreună cu colegii, să intensificăm controalele în ceea ce priveşte autorizaţia la incendiu şi să ne focusăm pe cei care nu au această autorizaţie de siguranţă la incendiu. Va trebui să identificăm aceste obiective în continuare. Prioritatea noastră, a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, va fi în perioada următoare un control al tuturor societăţilor, în primul rând al celor care nu au autorizaţie, deci au depuse documentele şi nu şi-au scos autorizaţia de protecţie la incendiu", a declarat prefectul de Alba, care a menţionat că "munca de prevenire este foarte importantă".

De asemenea, a adăugat Hălălai, se va solicita verificarea debitului hidranţilor existenţi atât pe platformele industriale, cât şi pe domeniul public.

O altă măsură dispusă unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ va fi cea a amenajării de rampe pentru încărcarea cu apă a autospecialelor de intervenţie la incendiu, a mai spus prefectul de Alba.

În ceea ce priveşte incendiul care a mistuit cea mai mare fabrică de condimente din România, operatorul economic era autorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu din 2011, an în care societatea şi-a început activitatea la Alba Iulia. Potrivit şefului ISU Alba, colonel Adrian Guia, la ultimul control periodic efectuat în 14 septembrie 2018 nu au fost identificate nereguli majore. Fabrica dispunea şi de sisteme de detectare-semnalizare cu acoperire integrală, respectiv erau montate 213 detectoare de fum şi temperatură, dar şi mijloace iniţiale de stingere – stingătoare şi hidranţi, din care 20 interiori şi 6 exteriori. AGERPRES/(A – autor: Marinela Brumar, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Sursa foto: ISU Alba / Facebook

Sursa: Agerpres