46% dintre alegătorii din Republica Moldova au votat până la ora 18.30

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupaşcu, transmite – Peste 1,32 milioane de alegători din Republica Moldova şi-au exprimat, duminică, până la ora 18.30, dreptul de vot la alegerile parlamentare din Republica Moldova, a anunţat, într-un briefing de presă, preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu.

Potrivit sursei citate, participarea la vot până la ora 18.30 reprezintă 46% din totalul alegătorilor înscrişi în listele electorale, cu 5% mai puţin faţă de scrutinul legislativ din 2014.

Cifrele centralizate de CEC arată că în cele 123 de secţii de votare deschise în străinătate au votat, până la aceeaşi oră, 62.000 de persoane, cea mai semnificativă prezenţă fiind la secţiile din Londra (Anglia) şi Dublin (Irlanda).

De asemenea, în cele două secţii de votare constituite în Transnistria au votat 35.000 de cetăţeni moldoveni cu drept de vot.

Datele CEC arată că doar 8% dintre tinerii de până la 25 de ani s-au prezentat la vot, în timp ce cei mai mulţi dintre votanţi, 35%, au între 50 şi 56 de ani. AGERPRES/ (editor: Mihai Simionescu, editor online: Daniela Juncu)

Sursa: Agerpres