VIDEO IGPR: Infracţiunile din domeniul silvic, cu 63% mai multe faţă de perioada similară a lui 2020

Poliţiştii, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, au aplicat peste 5.500 de sancţiuni contravenţionale în domeniul silvic în primele opt luni ale anului, în valoare totală de aproape 9 milioane de lei, şi au constatat aproape 6.500 de infracţiuni, cu 63% mai multe faţă de perioada similară a anului trecut, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan.

"În primele 8 luni ale acestui an, poliţiştii, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, au executat peste 27.000 de controale în domeniul silvic, fiind verificate 6.000 de obiective, precum şi peste 45.000 de vehicule", a precizat Drăgan.

Au fost confiscaţi peste 30.000 de metri cubi de material lemnos, precum şi peste 330 de bunuri şi valori (cu 41% mai multe ca în aceeaşi perioadă a anului trecut).

"Un ajutor important am avut din partea cetăţenilor, Poliţia Română primind, prin sistemul 112, un număr de 914 apeluri de urgenţă, cu 189% mai multe faţă de anul trecut, 147 dintre acestea fiind confirmate ca fiind ilegale", a completat Georgian Drăgan. AGERPRES/(A – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

 

Citeşte şi:

 

VIDEO Georgian Drăgan (IGPR): 11 persoane, audiate pentru agresarea jurnaliştilor şi activistului de mediu

 

VIDEO IGPR: Material lemnos în valoare de peste 1.000.000 de lei, confiscat de poliţiştii din Suceava

 

Suceava: Cinci persoane audiate după agresarea unei echipe care filma un documentar despre defrişări

Sursa: Agerpres