Tulcea: Exerciţiu de trageri cu muniţie reală, în Poligonul din Babadag, în cadrul Saber Guardian 2019

Peste 300 de militari participă, joi şi vineri, la un exerciţiu de trageri cu muniţie reală în Poligonul din apropierea oraşului tulcean Babadag, în cadrul exerciţiului Saber Guardian 2019.

"Aceste trageri cu muniţie reală reprezintă evaluarea plutonului la finele perioadei de pregătire de nivel pluton. Tragerile se încadrează în exerciţiul Mărăşeşti 19 care este conectat cu exerciţiul internaţional Saber Guardian 2019", a declarat, pentru AGERPRES, comandantul Brigăzii 9 Mecanizată Mărăşeşti, locotenent-colonel Viorel Bucşu.

Tragerile de luptă cu plutonul de tancuri sunt considerate cele mai spectaculoase exerciţii militare, fiind utilizate tunuri de 100 de milimetri cu mitraliere jumelate de 7,62 milimetri, potrivit sursei citate.

Exerciţiile găzduite joi de poligonul din apropierea oraşului Babadag vor continua vineri dimineaţa, la ora 9.00, cu trageri de luptă cu compania de infanterie.

Obiectivele principale ale exerciţiilor sunt menţinerea unui nivel ridicat de interoperabilitate şi creşterea coeziunii şi solidarităţii structurilor participante.

La Saber Guardian 2019, exerciţiu multinaţional care se desfăşoară în perioada 3-24 iunie, în mai multe poligoane din Bulgaria, România şi Ungaria, participă aproximativ 13.500 de militari din şase state. Exerciţiul este condus de Forţele Terestre ale Statelor Unite din Europa şi Statul Major al Forţelor Terestre ale Armatei României. AGERPRES/(AS-autor: Luisiana Bîgea, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres