Timiş: Agresorul din Făget, care a ucis un om şi a rănit alţi cinci, a fost arestat preventiv

Bărbatul de 33 de ani din Făget, care a omorât în bătaie o persoană şi a rănit alte cinci, a fost arestat preventiv pentru omor şi tentativă de omor.

După ce l-au audiat mai bine de zece ore, procurorii au cerut magistraţilor Tribunalului Timiş arestarea preventivă a suspectului pentru 30 de zile, cererea fiind admisă.

Bărbatul, prins în cursul nopţii, este cercetat penal pentru omor şi tentativă de omor, aflate în concurs real, conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Poliţiştii l-au prins pe suspectul de 33 de ani în noaptea de miercuri spre joi. El a fost depistat în trafic în localitatea Bichigi, învecinată cu oraşul Făget, unde a comis primul atac, acesta fiind la volanul unui autoturism care nu îi aparţinea. Poliţiştii spun că nu a opus rezistenţă, însă nu era coerent în vorbire, afirmând că o icoană l-a determinat să comită faptele.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că bărbatul avea în sânge trei tipuri de droguri, însă acestea urmează să fie confirmate de Institutul de Medicină Legală, unde au fost trimise probe biologice pentru identificarea drogurilor.

Conform anchetatorilor, primul atac a avut loc asupra unui cuplu aflat în parcul din oraşul Făget. Un bărbat şi soţia acestuia au fost bătuţi crunt, cu un corp contondent. Bărbatul a murit, în timp ce femeia a ajuns la spital în stare de comă.

Suspectul a fugit apoi cu o bicicletă în satul vecin Temereşti, unde a bătut o femeie şi alţi doi bărbaţi, după care a furat un autoturism, lovind cu maşina o altă persoană.

Agresorul fusese localizat de poliţişti imediat, dar a reuşit să treacă de barajul format în Temereşti, deşi agenţii au tras în direcţia maşinii pe care o conducea trei focuri de armă.

Sute de poliţişti din Timiş şi judeţele învecinate au participat la căutarea suspectului. Autorităţile au folosit în acest scop inclusiv un elicopter şi o dronă, bănuindu-se că suspectul se ascundea într-o zonă împădurită. Bărbatul a fost prins după aproximativ 18 ore de căutări, în satul Bichigi. AGERPRES / (AS – autor: Marian Buga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres