Stelian Ion: În proiectul programului ‘Anghel Saligny’ au fost identificate multe probleme de nelegalitate

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a spus, joi, că în proiectul programului 'Anghel Saligny' au fost identificate "multe probleme" de constituţionalitate şi nelegalitate.

Întrebat de jurnalişti ce probleme a identificat în proiectul programului "Anghel Saligny", Stelian Ion a răspuns: "Din ce am văzut la prima vedere, din documentaţia prezentată la un moment dat de colegii de la avizare, multe probleme de constituţionalitate, de nelegalitate, chestiuni care ţin de regimul proprietăţii publice, cui se atribuie aceste proiecte, care sunt condiţiile legale. Dincolo de asta, repet, mi se cerea ceva imposibil, să dai aviz pe un document pe care nu îl aveai la minister. Frizează absurdul. (…) Cred că este o miză mia de grabă de competiţie internă în PNL, cred că aceasta este miza reală".

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a transmis, miercuri, preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, Stelian Ion.

"Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţia de ministru al Justiţie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniştri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reuşit să se impună în coaliţie, nu a reuşit să îşi ducă la bun sfârşit proiectele. De exemplu, desfiinţarea Secţiei Speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desfiinţată", a afirmat Cîţu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruştei)

 

Citeşte şi:

 

* Administraţia Prezidenţială: Preşedintele Iohannis a primit cererea de revocare a ministrului Justiţiei şi o analizează

 

* VIDEO Cîţu: Am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei

 

* Stelian Ion: Am primit semnale că procedura de selecţie a procurorilor de rang înalt ar trebui să o facă altcineva

 

* Stelian Ion: Angajaţii Ministerului Justiţiei nu îşi permit, indiferent de presiuni, să facă lucruri ilegale

Sursa: Agerpres