Stelian Ion: I-am solicitat premierului să finanţeze posturile pentru Poliţia judiciară şi solicitările de la ÎCCJ şi de la instanţe

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, afirmă că i-a solicitat premierului, în şedinţa de luni a coaliţiei, să finanţeze, cu ocazia rectificării bugetare, "posturile aprobate deja pentru Poliţia judiciară şi solicitările venite de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de la celelalte instanţe".

"Justiţia are nevoie de bani, nu este suficient să aprobi doar pe hârtie posturi de poliţişti de Poliţie judiciară şi specialişti pentru DNA şi DIICOT. Fără să fie finanţate, aceste posturi nu există, obiectivul din programul de guvernare nu este îndeplinit şi nici angajamentele din MCV nu sunt respectate", se arată într-o declaraţie de presă postată pe site-ul Ministerului Justiţiei.

 

Stelian Ion precizează că, deşi Ministerul Justiţiei nu este ordonator principal de credite pentru Ministerul Public şi Instanţa Supremă, este atent la solicitările financiare ale acestora şi le susţine "pe deplin". AGERPRES/(AS – autor: George Onea, editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa: Agerpres