Poliţia de Frontieră: 11 cetăţeni străini – prinşi când încercau să intre ilegal în România pe Dunăre, cu o ambarcaţiune gonflabilă

Unsprezece cetăţeni străini au încercat să intre ilegal, sâmbătă, în România din Serbia, pe Dunăre, cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile, anunţă IPTF Timişoara.

Conform unui comunicat de presă transmis sâmbătă, în jurul orei 01,50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Drobeta Turnu Severin – judeţul Mehedinţi au depistat pe Dunăre, în aval de insula Şimian, un grup de şase adulţi şi cinci copii, cetăţeni străini, care încercau să treacă fraudulos în România cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile.

Cei 11 au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin pentru verificări, stabilindu-se că aceştia sunt cetăţeni din Siria, Palestina şi Kuweit – adulţii cu vârste cuprinse între 25 şi 37 de ani şi minorii cu vârste între un an şi 15 ani, informează sursa citată.

Ei au declarat că au părăsit teritoriul Serbiei, intenţionând să treacă fraudulos în România peste fluviul Dunărea, cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile conduse de un conaţional.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun, se mai arată în comunicat. AGERPRES/(AS – autor: Alina Novăceanu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres