Peste 500 de pachete de ţigări descoperite ascunse în podeaua unui microbuz la PTF Giurgiu

Peste 500 de pachete de ţigarete în valoare totală de 10.400 de lei au fost descoperite de poliţiştii de frontieră ascunse în podeaua unui microbuz condus de un cetăţean bulgar ce intra în România prin PTF Giurgiu – Ruse.

"În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 40 de ani, aflat la volanul unui microbuz. În urma analizei de risc, microbuzul a fost selectat pentru efectuarea unui control amănunţit, iar poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 10.400 de ţigarete, nedeclarate şi ascunse în podeaua mijlocului de transport, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă", se arată într-un comunicat de presă emis luni de ITPF Giurgiu.

Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de 10.400 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări faţă de cetăţeanul bulgar, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege. AGERPRES/(AS – autor: Camelia Bigan, editor: Irina Poenaru, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres