Olt: Interdicţia de exercitare a profesiei, ridicată de instanţă pentru şapte ambulanţieri din Corabia

Şapte ambulanţieri din Corabia acuzaţi că ar fi sustras combustibil din autosanitare se pot întoarce la locul de muncă, după ce Tribunalul Olt a hotărât ca pentru aceştia să înceteze interdicţia de exercitare a profesiei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia a dispus în luna ianuarie 2019 trimiterea în judecată a 14 ambulanţieri de la Corabia care ar fi sustras combustibil din autosanitare, ei fiind acuzaţi de delapidare, fals intelectual sub formă continuată şi uz de fals. Începând din luna decembrie 2018, şoferii de autosanitare inculpaţi în cauză au fost puşi sub control judiciar şi au avut interdicţia de a-şi exercita profesia.

La termenul din martie privind verificarea măsurilor preventive, măsura controlului judiciar a fost menţinută pentru toţi ambulanţierii inculpaţi în dosar, iar pentru 13 dintre ei a fost menţinută şi interdicţia de exercitare a profesiei. Ei au contestat hotărârea instanţei.

Tribunalul Olt a admis, pe 28 martie, şapte dintre contestaţii, stabilind încetarea mai multor obligaţii pe care le aveau ambulanţierii, printre care şi aceea a interdicţiei de exercitare a profesiei. Alte şase contestaţii ale ambulanţierilor de la Corabia au fost respinse deoarece au fost formulate tardiv.

În dosarul în care sunt trimişi în judecată, şoferii de autosanitare de la Corabia sunt acuzaţi că s-ar fi deplasat cu viteze reduse la intervenţii pentru a economisi combustibil, pe care apoi l-au sustras.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt a angajat temporar, în luna ianuarie, 10 conducători auto pentru Staţia de Ambulanţă Corabia. AGERPRES / (AS – autor: Cristina Matei, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres