Neamţ: Profesor de sport, reţinut pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală

Un bărbat de 28 ani din Roznov, profesor de sport la o şcoală din localitate, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală.

El este acuzat că ar fi trimis mesaje cu conotaţii sexuale şi ar fi manifestat un comportament neadecvat faţă de mai multe minore.

''La data de 25 iunie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au fost sesizaţi cu privire la faptul că o minoră, de 11 ani, a primit pe telefonul mobil mai multe mesaje ce conţineau conotaţii sexuale, de la o persoană ce s-a recomandat a fi profesorul de sport, la şcoala la care minora era elevă'', precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, agent Georgiana Moşu.

Potrivit sursei citate, din cercetări a rezultat faptul că un bărbat, în vârstă de 28 ani, din Roznov, ar fi transmis prin intermediul unei reţele de socializare unor minore mai multe mesaje cu conotaţii sexuale.

Totodată, persoana în cauză, în calitate de profesor de educaţie fizică şi sport la o unitate şcolară din judeţul Neamţ, ar fi manifestat un comportament neadecvat cu tentă sexuală faţă de mai multe minore, eleve la unitatea de învăţământ unde acesta era încadrat.

În urma probatoriului administrat, la data de 4 iulie, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore.

Luni, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Poliţiştii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ. AGERPRES / (AS – autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: Agerpres