MAI: În aprilie începe recrutarea candidaţilor pentru Academia de Poliţie ”A. I. Cuza”

Bucureşti, 29 mar /Agerpres/ – Activităţile de recrutare a candidaţilor care vor să susţină concursul de admitere la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" vor începe în luna aprilie, informează Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Conform sursei citate, calendarul desfăşurării probelor eliminatorii şi probei de verificare a cunoştinţelor este disponibil pe pagina oficială de internet a instituţiei de învăţământ.

Sesiunea de admitere va avea loc în perioada iulie – august 2019, iar specializările sunt Ordine şi siguranţă publică, Drept, Instalaţii pentru construcţii – pompieri şi arhivistică.

În sesiunile august – septembrie 2018, respectiv ianuarie 2019, au fost organizate examene de admitere la şcolile de agenţi şi subofiţeri din cadrul MAI, astfel încât la momentul actual în aceste şcoli se pregătesc, la capacitate maximă, două serii de elevi, totalizând peste 5.750 de elevi, precizează comunicatul.

"În aceste condiţii, în anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere. (…) Şcolarizarea în două serii într-un singur an a fost organizată pentru a contribui la reducerea deficitului de personal care se manifesta la nivelul anilor 2016 şi 2017. Astfel, în perioada 2017 – 2019 au fost organizate 4 sesiuni de admitere şi au terminat 5 serii la fiecare şcoală postliceală a MAI, totalizând aproximativ 13.000 de absolvenţi", se arată în comunicatul de presă.

O nouă sesiune de admitere la şcolile postliceale ale MAI va fi organizată în prima parte a anului 2020. AGERPRES/(AS – autor: Gabriel Apetrii, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres