Laura Codruţa Kovesi i-a recuzat pe Adina Florea şi pe şeful Secţiei de investigare a magistraţilor

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi a anunţat vineri că a depus la Parchetul General două cereri de recuzare – una pe numele procurorului de caz Adina Florea şi cealaltă referitoare la şeful Secţiei de investigare a magistraţilor.

''Mi s-a adus la cunoştinţă învinuirea şi calitatea de suspect. Am depus două cereri de recuzare – una a procurorului de caz şi o cerere de recuzare a procurorului-şef de secţie. După ce mi s-a adus la cunoştinţă învinuirea, doamna procuror mi-a spus că îmi vor comunica răspunsul la cele două cereri de recuzare. Motivele (n.r. – de recuzare) sunt cele prevăzute în Codul de procedură penală – afectarea imparţialităţii'', a declarat Kovesi, la ieşirea de la Parchet, unde a fost chemată în dosarul privind aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, fost şef FNI.

Ea a precizat că nu s-au luat măsuri preventive în dosar.

Laura Codruţa Kovesi a fost aşteptată şi la ieşire de mai mulţi simpatizanţi, care au încurajat-o. Aceştia au strigat ''Codruţa, nu uita, noi suntem de partea ta!'', ''PSD – ciuma roşie'', ''Tudorel – demisia''.

Pe treptele Parchetului General, simpatizanţii lui Kovesi au pus lalele. AGERPRES/(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Irina Giurgiu)

 

Citiţi şi:

 

* Kovesi: Mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect; am depus două cereri de recuzare

Sursa: Agerpres