Laura Codruţa Kovesi a ajuns la Secţia de investigare a magistraţilor

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a ajuns joi la Secţia de investigare a magistraţilor, unde urmează să fie audiată în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

La fata locului se afla aproximativ 50 de persoane, împărţite în doua tabere – pro şi contra Kovesi. Printre ei se aflaţi un grup de protestatari care s-au luat la ceartă cu jurnaliştii.

"Sunt în trecere şi eram curios ce se întâmplă. Oamenii de aici spun ca e vorba de un protest despre ceea ce se întâmplă în justiţia din România. Justiţia din România suferă în momentul de fata. Sunt antreprenor, credeţi ca trebuia să mă aducă cineva aici? ", a spus unul dintre protestatari. Un alt bărbat le-a reproşat ziariştilor ca pun prea multe întrebări: "Eu sunt pensionar. Am muncit 40 de ani. Eşti procuror sa întrebi pe cineva: unde lucrezi? Te-a adus cineva?", a spus un bărbat din grupul anti-Kovesi.

De asemenea, Kovesi a fost întâmpinată şi de câţiva membri #Rezist, veniţi sa o susţină cu pancarte şi steaguri ale UE. Ei au aplaudat-o şi au încurajat-o la sosire.

În faţa sediului Secţiei de investigare a magistraţilor se află şi un impresionant dispozitiv al Jandarmeriei.

Kovesi a mai fost chemată pe 15 februarie în acest dosar, însă ea nu a fost audiată atunci, deoarece a cerut recuzarea procurorului de caz, Adina Florea, dar şi a şefului Secţiei, Gheorghe Stan, motivul fiind "afectarea imparţialităţii".

Cererea de recuzare a Adinei Florea a fost respinsă în aceeaşi zi de Gheorghe Stan, după care procurorul general Augustin Lazăr a respins şi recuzarea lui Gheorghe Stan. AGERPRES/(A- Eusebi Manolache, editor: editor: Cătălina Matei, editor online: Simona Aruştei)
 

Sursa: Agerpres