IPJ Ilfov: 5 bărbaţi reţinuţi într-un dosar care vizează falsificarea de documente

Poliţiştii au efectuat mai multe percheziţii în Bucureşti şi Ilfov la domiciliile unor persoane bănuite că falsificau documente şi au reţinut, după audieri, cinci bărbaţi care urmează să fie prezentaţi, sâmbătă, Parchetului, cu propuneri legale, informează IPJ Ilfov.

Potrivit sursei citate, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat, vineri, nouă percheziţii – opt în Bucureşti şi una în Ilfov – la domiciliile mai multor persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019-2021, mai multe persoane, cu vârste între 26 şi 54 de ani, ar fi falsificat zeci de documente, respectiv permise de conducere, cărţi de identitate, diplome de bacalaureat, diplome de agricultură, caziere judiciare, permise de şedere, paşapoarte şi alte documente care urmau să fie vândute în străinătate.

În urma efectuării percheziţiilor, au fost conduse la sediul IPJ Ilfov 12 persoane, pentru audieri. De asemenea, au fost descoperite şi ridicate mai multe bunuri şi documente: permise de conducere (aparent eliberate atât de statele europene, cât şi de SUA), cărţi de identitate, paşapoarte, diplome de bacalaureat şi certificate de calificare profesionala, certificate de agricultor, permise de şedere, un certificat de înmatriculare, o ştampilă, cinci imprimante, două laminatoare, un scanner, patru lanterne şi două lămpi UV, 20 de stick-uri, 14 perforatoare/matriţe, două laptopuri, o cutie cu folii autoadezive, 146 de coli cu holograme (o parte din acestea purtând însemnele mai multor state) şi sigle, folii laminatoare, cinci şabloane pentru imprimanta, o racletă de întins folie laminatoare, două spray-uri cu efect de lac, 158 de carduri din plastic cu cip şi 109 carduri fără cip, diferite chitanţe, mai multe seturi de hârtie fotografică.

Poliţiştii au reţinut, pentru 24 de ore, cinci bărbaţi care vor fi prezentaţi, în cursul zilei de sâmbătă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri legale.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului Rutier din Ilfov, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la conducere a unui vehicul fără permis de conducere, complicitate la uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale, precum şi fals material în înscrisuri oficiale, urmărirea penală fiind coordonată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea. AGERPRES/(AS – editor: Cătălin Alexandru, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres