IGPR: Un kilogram de cannabis, confiscat în urma a 11 percheziţii în Călăraşi şi Bucureşti; două persoane arestate

O cantitate de peste un kilogram de cannabis a fost confiscată de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Călăraşi în urma a 11 percheziţii efectuate la locuinţele unor persoane din Călăraşi şi Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, percheziţiile au fost efectuate într-un dosar de trafic de droguri de risc, după ce poliţiştii şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au stabilit că, în perioada decembrie 2018 până în prezent, mai multe persoane ar fi distribuit droguri de risc în Călăraşi şi Bucureşti şi ar fi încasat peste 50.000 de lei.

În acest dosar, pe 28 martie, poliţiştii au efectuat cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţului Călăraşi şi au descoperit o cultură de cannabis, compusă din şapte plante mature, de aproape 1,2 metri înălţime, aparatură specifică necesară cultivării cannabis-ului, un cântar electric şi aproximativ 200 de grame de cannabis.

În cadrul aceluiaşi dosar penal, pe 18 aprilie, poliţiştii au depistat în flagrant delict, în Bucureşti, o persoană care avea asupra sa 500 de grame de cannabis.

O zi mai târziu, au fost efectuate şase percheziţii domiciliare în Capitală şi au fost descoperite şi confiscate peste 450 de grame de cannabis, nouă telefoane mobile, 7.030 de euro, aproape 39.000 de lei, două grindere şi un cântar electric.

"În urma probatoriului administrat, două persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc", se arată în comunicatul IGPR. AGERPRES / (AS – autor: Cristian Lupaşcu, editor: Irina Poenaru, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres