IGPR: 196 de persoane cercetate pentru infracţiuni economice

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au efectuat, în ultima săptămână, 47 de percheziţii, au instituit măsuri asigurătorii în valoare de peste 9 milioane de lei şi au indisponibilizat bunuri în valoare de 645.000 de lei în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracţiuni economice, a informat, duminică, IGPR.

În cauzele penale instrumentate, faţă de 196 de persoane s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, iar faţă de 23 au fost dispuse măsuri preventive (11 reţinute, una arestată preventiv şi 11 sub control judiciar).

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare totală de 9.089.788 de lei şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de 645.000 de lei.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 349.800 de ţigarete şi 121 de litri de alcool.

În urma definitivării cercetărilor, poliţiştii au formulat propuneri de trimitere în judecată în 61 de dosare penale privind infracţiuni de natură economică, menţionează sursa citată. AGERPRES/(AS – editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa: Agerpres