Giurgiu: Aproximativ 142.000 comprimate cu substanţe dopante, descoperite de poliţişti într-un automarfar

Aproximativ 142.000 de comprimate cu substanţe dopante cu grad mare de risc au fost descoperite de poliţiştii de frontieră într-un automarfar, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, remis vineri AGERPRES.

Automarfarul în care au fost găsite comprimatele cu substanţe dopante era condus de un cetăţean bulgar în vârstă de 61 de ani şi efectua un transport de coletărie din Bulgaria pentru o firmă de curierat din România.

"În data de 31 ianuarie 2019, în jurul orei 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria, cetăţeanul bulgar T.T., în vârstă de 61 de ani. Acesta efectua un transport de coletărie din Bulgaria, pentru o firmă de curierat din România. Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă, au fost descoperite mai multe cutii ce conţineau 124.600 comprimate inscripţionate Clenabol şi 17.300 comprimate inscripţionate Oxaden, ce aveau ca substanţe active Clenbuterol si Oxandrolon, acestea aflându-se pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc, prevăzută în Legea 104/2008", se arată în comunicatul IGPF.

Cetăţeanul bulgar, care a declarat că este angajatul unei firme de curierat din Bulgaria, a susţinut că nu avea cunoştinţă de conţinutul coletelor pe care le transporta. El a fost sancţionat contravenţional.

Produsele farmaceutice, în valoare de 176.500 lei, au fost reţinute. AGERPRES/(AS, autor: Cristina Matei, editor: Diana Dumitru, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres