Galaţi: Minor bănuit de comiterea mai multor tâlhării, arestat preventiv

Un minor de 16 ani din Tecuci a fost arestat preventiv, după ce a comis, împreună cu un alt adolescent de 14 ani, mai mute tâlhării pe raza municipiului Galaţi, victimele fiind femei în vârstă, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii gălăţeni au identificat doi minori de 14 şi 16 ani, din Tecuci, bănuiţi de săvârşirea a două şi, respectiv, trei infracţiuni de tâlhărie, cel de 16 ani fiind reţinut pe bază de ordonanţă. Minorul reţinut a fost prezentat Judecătoriei Galaţi, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Din cercetări a reieşit că pe 29 aprilie, pe strada Gheorghe Doja din municipiul Galaţi, cei doi i-ar fi smuls poşeta din mână unei femei de 70 ani, profitând de neatenţia acesteia, creându-i un prejudiciu de 400 lei. A doua zi, în jurul orei 9,00, pe strada Călugăreni, folosind acelaşi mod de operare, adolescenţii ar fi prejudiciat o altă victimă cu suma de 300 lei. În cazul celei de-a treia fapte, comise în aceeaşi zi, în jurul orei 18,15, pe strada Brăilei, minorul de 16 ani ar fi acţionat singur, smulgând poşeta din mâna unei femei de 64 de ani, creându-i şi acesteia un prejudiciu de 500 lei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru probarea întregii activităţi infracţionale a celor doi. AGERPRES/(AS – autor: Dan Paic, editor: Oana Popescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa: Agerpres