Dolj: Tânăr urmărit de autorităţile din Germania pentru 11 jafuri, depistat de poliţişti

Un tânăr de 25 de ani care era urmărit de autorităţile din Germania pentru comiterea a 11 jafuri, conform legislaţiei din ţara respectivă, a fost depistat de poliţiştii doljeni şi reţinut pentru 24 de ore.

Potrivit IPJ Dolj, ancheta autorităţilor germane a evidenţiat că tânărul din Craiova, începând din 2015, ar fi pătruns prin efracţie, împreună cu alte persoane, în apartamentele părţilor vătămate din Germania, după ce se asigura că proprietarii locuinţelor nu erau acasă, iar de aici ar fi sustras bani, bijuterii şi alte obiecte de valoare, pentru a le vinde sau a le împărţi între ei.

Prejudiciul se ridică la peste 23.000 de euro, iar cel în cauză avea emis pe numele său un mandat european de arestare.

Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, iar marţi va fi prezentat Curţii de Apel Craiova, cu propunere de arestare preventivă, în vederea predării către autorităţile judiciare din Germania. Tânărul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor de la Secţia 4 Poliţie Craiova. AGERPRES/(AS – autor: Maria Mitrică, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres