Dolj: O femeie din Catane s-a prezentat cu 72 de cereri pentru urna mobilă

Poliţiştii au întocmit dosar penal după ce o femeie din comuna Catane, judeţul Dolj, unde au loc duminică alegeri locale parţiale pentru primar, s-a prezentat la o secţie de votare cu 72 de cereri pentru urna mobilă, cereri însoţite de copii ale unor documente de identitate şi adeverinţele medicale eliberate de către medicii de familie.

"Seara trecută, poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Rast au fost sesizaţi de doi bărbaţi de 31 şi 43 de ani, din Craiova şi de o tânără de 29 de ani din Catane, membri ai unei secţii de votare din Catane, cu privire la faptul că la secţia de votare s-a prezentat o femeie de 33 ani, din comuna Catane, care a depus un număr de 72 cereri pentru urna mobilă, cereri însoţite de copii ale unor documente de identitate şi adeverinţele medicale eliberate de către medicii de familie. Printre cererile respective s-ar fi aflat mai multe cereri ale unor persoane de pe raza comunei Catane, care în adeverinţele medicale eliberate de către medicii de familie ar figura ca netransportabile, însă s-ar putea deplasa", informează IPJ Dolj.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie prin unitatea de parchet competentă.

Potrivit PNL Dolj, o persoană care avea cerere de urnă mobilă a venit să voteze la secţia de votare. "Încercarea de fraudare a alegerilor de primar în comuna Catane se confirmă: o persoană care avea cerere de urnă mobilă (n.red.: una din cele 72 de persoane) a venit să voteze la secţia de votare. Femeia a spus că ea nu a făcut nicio cerere pentru a vota cu urna mobilă şi că nu a fost niciodată la doctor pentru a solicita adeverinţă medicală", susţin reprezentanţii PNL Dolj într-un comunicat de presă. AGERPRES/(AS – autor: Maria Mitrică, editor: Karina Olteanu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

 

Citeşte şi:

 

Alegeri locale parţiale în 36 de localităţi; s-au deschis secţiile de votare

Sursa: Agerpres