CSM a validat rezultatele concursului pentru numirea procurorilor la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat, marţi, rezultatele concursului pentru numirea procurorilor în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorilor cu funcţii de execuţie din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, desfăşurat în perioada 22 noiembrie 2018 – 15 februarie 2019, şi numirea în funcţii de execuţie în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a candidaţilor declaraţi admişi, conform propunerii comisiei de concurs, pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data de 1 martie. (13 voturi "da", 5 voturi "nule")", se arată în minuta deciziei plenului CSM.

Procurorii care vor ocupa o funcţie de execuţie în cadrul Secţiei sunt: Adina Florea, Mihaiela Iorga Moraru, Nicolae Marin, Puiu Zarafira şi Sorin Eugen Iaşinovschi.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie şi-a început activitatea pe 23 octombrie 2018, având competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv judecătorii şi procurorii militari şi cei care au calitatea de membri ai CSM.

Secţia a preluat dosarele care îi vizează pe magistraţi aflate în lucru la DNA şi la alte unităţi de Parchet, precum şi dosarele soluţionate. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres